Колко PS4 са продадени. Прессъобщение

ПРОДАЖБИТЕ НА PLAYSTATION®4 (PS4™) ПО СВЕТА НАДХВИЛЯВАХА 6,2 МИЛИОНА КОПИЯ ПО КОЛЕДАТА 2016

~Продажбите на софтуер за PS4 надхвърлиха 50,4 милиона през същия период,
UNCHARTED 4: A Thief's End е продаден в над 8,7 милиона копия по целия свят~

САН МАТЕО, Калифорния, 4 януари 2017 г– Sony Interactive Entertainment (SIE) обяви днес, че продажбите на системата за компютърно забавление PlayStation®4 (PS4™) и свързания софтуер са се увеличили по време на празничния сезон. подробности:

• По време на коледните празници през 2016 г. бяха продадени над 6,2 милиона PS4 конзоли*1.
  • Към 1 януари 2017 г. PS4 е продал над 53,4*2 милиона по целия свят.
  • Продажбите на софтуер за PS4 също остават силни, с над 50,4 *3 милиона продадени копия по целия свят към 1 януари 2017 г. магазинии чрез цифрови изтегляния в PlayStation®Store. UNCHARTED 4: A Thief's End е продал над 8,7 милиона копия по целия свят*4 към 21 декември 2016 г.

„Наистина сме благодарни за огромната подкрепа от нашите фенове и партньори, които ни помагат да направим този един от най-добрите празнични сезони в нашата история“, каза Андрю Хаус, президент и изпълнителен директор SonyИнтерактивно забавление. „Ще се стремим да надграждаме тазгодишните успехи, като разширим нашето портфолио от приложения за PS4, обогатявайки индустрията с революционните игрови възможности на системата PlayStation VR*5 и конзолата от висок клас PlayStation4 Pro*6, като същевременно подобряваме онлайн услугите.“ Ние сме решени да продължим да правим PS4 най-доброто място за игра."

На този моментСистемата PS4 се предлага в 123 страни и региони *7 по света.

*1 Количество продажбите на дребнопотребители, изчислени от SIE. Събрани данни за продажбите на PS4 в Япония и Азия за периода от 21.11.2016 г. до 1.1.2017 г., в Северна АмерикаИ Латинска Америказа периода от 20.11.2016 до 31.12.2016, в Европа от 21.11.2016 до 31.12.2016.

*2 Продажби на дребно на потребители, изчислени от SIE. Събрани данни за продажби в Япония за периода от 22.02.2014 до 1.1.2017, в Северна Америка за периода от 15.11.2013 до 1.1.2017, в Европа и Латинска Америка за периода от 11 /29 /2013 г. до 31.12.2016 г. и в Азия за периода от 17.12.2013 г. до 1.1.2017 г.

*3 Продажби на дребно на потребители, изчислени от SIE. Събрани данни за продажби в Япония и Азия за периода от 21.11.2016 до 1.1.2017, в Северна Америка и Латинска Америка за периода от 20.11.2016 до 31.12.2016, в Европа от 11/ 21 /2016 г. до 31.12.2016 г.

*4 Включва данни за продажби в световен мащаб въз основа на продажби на копия на Blu-ray Disc и дигитални продажби.

*5 PlayStation®VR

*6 PlayStation®4 Pro

*7 Към 7.12.2016 г

Относно Sony Interactive Enterprise

Sony Interactive Entertainment (SIE) е глобален лидер в софтуера за интерактивно забавление. Компанията представлява марката PlayStation® и семейството от продукти и услуги. PlayStation е иноватор на пазара от пускането на първата PlayStation в Япония през 1994 г. Семейството продукти и услуги на PlayStation включва PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation®Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now, PlayStation™Vue, PlayStation®Original и софтуер PlayStation® от SIE Worldwide Studios. Седалището на компанията се намира в Сан Матео, Калифорния. SIE е дъщерна фирма Sony Corporation и изпълнява глобални функции. Седалището на компанията се намира в Калифорния, Лондон и Токио.

"PlayStation" е регистриран продукт на Sony Interactive Entertainment Inc. "PS4" е продукт на същата компания. Всички останали търговски маркиса собственост на техните собственици.

Sony на CES 2019 отчете продажби на повече от 91,6 милиона PlayStation 4 конзоли към 31 декември 2018 г. Компанията отбеляза, че по време на предколедния сезон на голямо търсене са продадени 5,6 милиона единици PS4 и 50,7 милиона игри за конзолата (общо над 876 милиона копия на игри за най-новата конзола на Sony са продадени по целия свят). В същото време беше обявено, че последният ексклузивен блокбъстър на PlayStation е разпродаден от повече от 9 милиона играчи. Между другото, бяха продадени „само“ 86,1 милиона конзоли от това семейство, което навлезе на пазара преди повече от 5 години.

Всичко това говори, че Sony остава безспорен лидер в сегашното поколение конзоли. Microsoft, за да не изглежда твърде избледнял на фона на японския си конкурент, спря да предоставя надеждна информация за продажбите на конзоли Xbox Oneоще през 2015 г. Оттогава той замени количествените показатели за продажбите с относителни числа, които позволяват на компанията да покаже растеж, без да обяснява точно колко хора са избрали Xbox One или са използвали услугите му.

„Продължаваме да гледаме на ангажираността като на ключов показател за успех и вече не го докладваме общи продажбиконзоли,представител на Microsoft каза пред Variety в началото на 2018 г. - По време на нашето обаждане за печалбите за третото тримесечие на фискалната 2018 г. обявихме, че приходите на подразделението за игри са нараснали с 18% на годишна база, водени от 24% ръст в продажбите на софтуер и услуги за Xbox и увеличение с 1 на активните потребители на Xbox Live. % спрямо същия период на миналата година до 59 милиона души. „Продължаваме да виждаме значителен ръст във времето, което средният потребител прекарва в Xbox Live, и се ангажираме да предоставим безпрецедентни нови среди на играчи на Xbox One, Windows 10 и мобилни устройства.“.

За разлика от Microsoft, ръководителите на Sony са щастливи да бъдат открити за размера на бизнеса на PlayStation. Последната конкретна информация, която получихме за продажбите на Xbox One, беше през 2016 г., когато по време на отчетната конференция на EA беше казано, че до този момент са продадени 19,1 милиона системи Xbox One. Като цяло е изключително малко вероятно Microsoft да успее да се доближи до продажбите на PS4 от това поколение.

Nintendo от своя страна вече е продала 22,86 милиона хибридни конзоли Switch – впечатляваща цифра за система, която е на пазара от по-малко от две години. Sony обаче вече ще промотира PlayStation 5, когато Switch започне да изпреварва PS4 по отношение на продажбите. Между другото, 91,6 милиона продадени PS4 системи предполагат, че конзолата има всички шансове да надмине успеха на Nintendo Wii, която имаше огромен успех и продаде 101,63 милиона копия.

Уебсайтът VGCharts публикува най-новите данни за състоянието на пазара на игрови конзоли: миналата седмица Microsoft продаде 107 863 конзоли Xbox One. Така общият брой продадени конзоли надхвърли границата от 20 милиона и възлиза на 20 067 310 копия.

За сравнение: за същия период Sony успя да продаде 290 312 конзоли PlayStation 4. През февруари продажбите на PS4 също вървяха по-добре от Xbox One - Sony в момента няма причина за притеснение. В световен мащаб до момента са закупени 37 947 351 PlayStation 4.

PS4 продава двойно повече игри

Интересни са и данните за броя на продадените игри: докато миналата седмица Xbox One продаде 779 891 игри, PlayStation 4 показа повече от двойно по-голям резултат - 1 840 210 игри. По този начин както производителите на конзоли, така и разработчиците на трети страни правят добра печалба. Ето защо се появиха слухове, че Microsoft ще напусне пазара игрови конзоли, не трябва да се приема на сериозно.

Най-продаваните игри за Xbox One

От пускането на пазара Xbox One е продал 116 833 042 игри. Най-продаваните за тази игрова конзола са: “Call of Duty: Black Ops 3” (6,61 милиона), “Call of Duty: Advanced Warfare” (5,05 милиона), “ Голяма кражба Auto V (4,34 милиона), Halo 5: Guardians (3,70 милиона) и Fallout 4 (3,66 милиона).

моб_инфо